dijous, 11 de juny de 2015

Per la convivència escolar i per la qualitat de l'educació pública

13 DE JUNY A LES 18:00 A LA PLAÇA DEL REI DE BARCELONA

CONCENTRACIÓ Per la convivència escolar, per la qualitat de l’educació pública
Dissabte 13 de juny, a les 18 hores, a la plaça del Rei de Barcelona
Sisplau, que aquesta informació arribi al personal del vostre centre.


 


El dia 20 de juny, tot just quan estiguem acabant el curs, farà dos mesos de la mort de l’Abel.

No podem passar de llarg, ni fer com si res no hagués passat. Sembla com si el Departament d’Ensenyament hagués fet tot el possible per mantenir-ho en l’oblit.

El company Abel Martínez Oliva va trobar la mort en l’àmbit on es donen actes educatius. És un contrasentit que on s’aprèn a conviure, a respectar a l’altre, a tenir en compte les seves opinions es doni un fet tant extrem. Sense oblidar en cap moment les demés víctimes.

Els governs central o català, no donen resposta a la problemàtica social i la seva política de retallades contribueix al deteriorament de la situació. A més, aquestes retallades a l’educació també impedeixen que els centres puguin apaivagar aquestes tensions, i detectar i prevenir conductes de risc. La precarietat no és compatible amb la dignitat ni la qualitat de l’educació.

Exigim una veritable educació pública de qualitat que ens permeti prevenir i abordar aquest tipus de situacions. Així com:

  • El reconeixement clar per part del Departament d’Educació i de tota la comunitat educativa del company Abel, com a treballador del sector de l’ensenyament més castigat per les retallades.
  • L’aturada de les polítiques de retallades i reduccions.
  • Donar als centres escolars els recursos necessaris , ja que al dia a dia hi ha milers de docents, alumnes i famílies que pateixen les limitacions derivades de les retallades.
  • Que s’ampliïn les dotacions de més professionals per atendre les necessitats reals de l’alumnat, tot garantint que els centres educatius siguin un espai de convivència i aprenentatge, una veritable escola inclusiva, catalana, pública, universal, democràtica i de qualitat.

És per tot això que el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) us fem una crida a concentrar-nos dissabte 13 de juny, a les 18h, a la plaça del Rei de Barcelona. Us animem a portar la samarreta groga!.


Us hi esperem!

MARC UNITARI DE LA COMUNITAT EDUCATIVA - MUCE -